Om vi stannar upp och verkligen funderar på den här frågan finns det ingen tvekan om att vi måste agera nu, för att kunna ge våra barn en ljus framtid. Klimatkrisen berör oss alla. Vi måste börja leva i harmoni med naturen. Allt vi förbrukar bör vi kunna återvinna, återbruka eller återföra till jorden som näring. Ett hållbart sätt att leva är att ge tillbaka det som vi har tagit.

Jag vill bidra till att göra det lite enklare att leva hållbart. Därför har jag samlat de bästa leverantörerna av fasta rengöringsprodukter på ett ställe.

Visionen

Ett samhälle utan rengöringsprodukter i flaska!

 • Minskade utsläpp

  En vinst för vårt klimat! Inga onödiga transporter. Schampoflaskor innehåller cirka 70% vatten, medan schampo i kakform är helt vattenfria. De tar mindre plats att frakta och väger mindre, vilket innebär färre lastbilar på vägarna och mindre utsläpp av koldioxid.

 • Naturligt innehåll

  De innehåller endast ekologiska eller naturliga ingredienser som kan brytas ner i naturen. De innehåller inga onödiga tillsatser som mikroplaster sulfater, parabener, ftalater eller silikon som ofta tillsätts i flytande schampo och tvål och som rinner ut i vårt grundvatten med duschvattnet.

 • Ingen plast

  Vi måste sluta använda engångsplast. Plasten tillverkas av råolja som är ett ändligt material och plasten är svår att återvinna. Antingen hamnar plasten i naturen där den gör stor skada och aldrig bryts ned utan istället sakta sönderdelas i mikroskopiskt små partiklar, eller så bränns den upp.

 • En kaka motsvarar 2-3 flaskprodukter

  En schampokaka motsvarar två till tre schampoflaskor och är därmed inte dyrare per användning än ett schampo på flaska. Det minskar också behovet av nyköp.

Jag som driver butiken heter Anna och har sedan barnsben haft ett brinnande engagemang för miljöfrågor och vårt klimat. Det var när min äldsta dotter gav mig ett fast schampo i present som jag fick upp ögonen för vilken enastående produkt det är. Jag började läsa på och blev än mer övertygad om hur galet det egentligen är att vi köper rengöringsprodukter i plastflaska.