Vad är en schampokaka?

En schampokaka är ett vanligt schampo, men utan vatten. Den innehåller samma ingredienser som ditt vanliga schampo. Just våra schampokakor är tillverkade av särskilt milda ingredienser som inte skadar vare sig din kropp eller vår natur.

Hur tvättar man håret med en schampokaka?

Blöt håret med vatten, gnugga sedan kakan mot håret tills det bildas ett krämigt skum, massera in schampot i hela håret. Inte svårare än så!

Hur förvarar man en schampokaka i duschen?

Det är viktigt att låta schampokakan torka mellan användningarna för att förläga hållbarheten. Låt den rinna av på till exempel ett tvålfat eller i en sisalpåse.

Varför är schampokakor så dyra?

Faktum är att om du vanligtvis köper ditt schampo på salong, så är våra schampokakor billiga per hårtvätt. De innehåller samma exklusiva ingredienser, minus konserveringsmedel och andra onödiga tillsatser. En kaka räcker lika länge som två till tre normalstora schampoflaskor, beroende på hur tjockt eller långt hår du har.

Är schampotvål samma sak som schampokaka?

Nej. Det är två helt skilda saker. En schampotvål är inget annat än en vanlig tvål, den har inte rätt ph eller rätt ingredienser för att ditt hår ska må bra. Lär gärna det här inlägget där jag beskriver vad som är skillnaden mellan en schampotvål och en schampokaka.

Är schampokakor bättre för miljön?

Ja! På flera sätt. Läs om hur schampokakor är bra för klimatet och naturen här nedanför.

 • Minskade utsläpp

  En vinst för vårt klimat! Inga onödiga transporter. Schampoflaskor innehåller cirka 70% vatten, medan schampo i kakform är helt vattenfria. De tar mindre plats att frakta och väger mindre, vilket innebär färre lastbilar på vägarna och mindre utsläpp av koldioxid.

 • Naturligt innehåll

  De innehåller endast ekologiska eller naturliga ingredienser som kan brytas ner i naturen. De innehåller inga onödiga tillsatser som mikroplaster sulfater, parabener, ftalater eller silikon som ofta tillsätts i flytande schampo och tvål och som rinner ut i vårt grundvatten med duschvattnet.

 • Ingen plast

  Vi måste sluta använda engångsplast. Plasten tillverkas av råolja som är ett ändligt material och plasten är svår att återvinna. Antingen hamnar plasten i naturen där den gör stor skada och aldrig bryts ned utan istället sakta sönderdelas i mikroskopiskt små partiklar, eller så bränns den upp.

 • En kaka motsvarar 2-3 flaskprodukter

  En schampokaka motsvarar två till tre schampoflaskor och är därmed inte dyrare per användning än ett schampo på flaska. Det minskar också behovet av nyköp.